2009-09-16 16:01:59• hírek • Parajdi Andrea

Kevesebben táboroztak

A válságos gazdasági helyzetet a Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóság is megérezte az idén, már ami a táborozási kedvet illeti. Felére csökkent a megyénkbe érkező kirándulócsoportok száma, s legalább 20%-al visszaesett a szatmári utazók érdeklődése is.

Lejárt a nyári táborozási időszak a Megyei Ifjúsági Igazgatóságnál, ám az idei szezon „forgalma" a tavalyi év hasonló időszakához képest számottevően megcsappant. Míg a tavalyi évben az ország különböző pontjairól körülbelül 450 diákot és tanárt láttak vendégül a Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóság székhelyén, addig idén alig kétszázra tehető a megyénkbe érkezett kirándulók száma.

Leitner Simona, a Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóság munkatársa szerint nem Szatmár megye lett kevésbé kedvelt úticél, egyszerűen a gazdasági válság rovására írható a csökkent kirándulókedv, vagy pontosabban kifejezve a kiránduló szándék.

-Tartjuk a kapcsolatot a többi megye ifjúsági igazgatóságával is, és azt mondhatom, hogy szinte mindenhol panaszkodnak a kollégák. Ez az év sehol sem szárnyalta túl a tavalyi számadatokat - tájékoztatott Leitner Simona.

Nem csak az ide látogatók száma csökkent, hiszen az innen utazók is jóval kevesebben voltak. A tavalyi évben több mint 500 szatmári diák használta ki az előnyös táborozási lehetőséget, idén 20%-al kevesebben utaztak.

Mivel az árakon nem sokat emelt a Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóság, így szinte ugyanannyiba került a táborozás mint tavaly, ám úgy tűnik, hogy a válság még az osztálykirándulásokra is kihatással van.


Az idei nyáron felére csökkent a megyénkbe érkező kirándulócsoportok száma.
Az idei nyáron felére csökkent a megyénkbe érkező kirándulók száma


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: